tisdag 27 december 2011

Kan själv!

Jag håller på att utvecklas till en mycket bestämd, ung herre. Min vilja är stor och när det inte blir som jag vill så blir det vilda protester. Oftast går det bra att få mig på andra tankar, men jag kan bli så arg så att jag stampar i golvet.
Jag vill t ex inte bli matat (och har inte velat bli på väääldigt länge), jag vill ta på mig skorna själv fast det går inte så bra och då blir jag arg. Jag vill tvätta mig själv med tvål när jag badar (fast mamma eller pappa får också), jag vill borsta mina tänder utan någons hjälp, jag vill bära min egna väska, jag vill sätta ihop mina egna leksaker, jag vill helst klara allting själv, fast ibland kan det vara bra med hjälp också. Jag kommer nog att gå långt om denna vilja kvarstår.

Idag har vi varit på stan och letat REA-fynd. Den enda som hittade något var Basti som köpte ett par skor. Alex köpte grejer för sina julklappspengar, mamma köpte en ny hårborste (då den gamla gått sönder) och jag köpte en Musse Pigg som sjunger "Jinlge Bells" och kan dansa.

När vi kom hem åt vi pizza. Jag pratade om pizza hela vägen hem från pizzerian... "pitta... nam nam".
Sedan upptäckte jag att det var tomt i tvättmaskinen och började lasta in. Jag är jätteduktig och plötsligt fanns det inget mer i tvättkorgen att hysta in. Då gick jag in till pappa och tog kläder på golvet, strumporna som han hade på sig och slutligen hans stora pläd. Fast den var svår, så den hamnade i hallen i stället.
Det fanns fortfarande plats i maskinen så jag tog en sväng till. Kläderna som redan var tvättade fick jag inte ta och inte heller de på bordet som var ihopvikta. Det slutade med att pappa nästan satt naken i soffan innan jag var nöjd. Ska det göras så ska det göras ordentligt!
Mamma hoppas såklart att detta kommer att sitta i... då får hon mycket hjälp framöver.

1 kommentar:

  1. Bra kille reder sig själv. Bra att du redan nu vet hur man tvättar klader och diskar.

    SvaraRadera