fredag 21 december 2012

En rörig men bra dag


Det har varit en lite rörig och krånglig dag idag. Mamma vaknade och var sjukare idag än igår. Vi skulle gjort massa saker på förmiddagen men vi orkade inte. Pappa åkte iväg ett ärende och passade på att köpa en ljusslinga till vår gran så att vi slapp göra det sedan. När han kom hem med den så saknades själva adaptern så vi fick i alla fall åka tillbaks och byta.
Efter detta handlades det mat på Hajen. Massa folk och det blev stressigt. Plötsligt var klockan 15.30 och mamma skulle vara på vårdcentralen 15:45. Självklart blev det avstämning och kassörskorna hade mycket att göra så vi fick vänta. Mamma blev sen till doktorn men det gjorde inget.

Sedan var det Pontus tur att träffa doktorn. Ett planerat besök på BVC. Allt var bra och han fortsätter att öka i både längd och vikt. Nu väger han 5,36 kg och är 57,8 cm lång.
Sedan var mamma på sitt jobb och lämnade en liten julklapp till sina jobbarkompisar.

Granen står just nu väldigt grön och grann här hemma. Jag och mamma klädde den ikväll. Lamporna som pappa köpte lyser i grönt, blått, rött och gult och man kan ställa in så att det kan blinka och ha sig.
Natten till julafton kanske tomten kommer och lägger paket där under. Det är jag mycket noga att berätta om och om igen för alla i familjen. "Kom, Mio visa en sak" och så går jag till granen och pekar och talar om hur det ligger till.

Ikväll kom mormor på snabbvisit, fast den blev inte lika snabb som hon hade tänkt sig. "Inte gå mormor", sa jag och slet upp jack-knapparna och sedan hoppade jag upp för att få tag på dragkedjan. När jackan var av så hystade jag den på byrån i hallen. Mormor fick snällt stanna ett tag... men det gjorde hon så gärna.

Nedanför kan ni se min glada lill-brorsa. Han är söt när han ler... fast han är söt annars också.

1 kommentar:

  1. Det är som det ska vara inför julen, lite stök och mycket annat. Bara ni blir friska när tomten kommer, så ni inte smittar honom.

    SvaraRadera