söndag 29 maj 2011

Mammas dag

Idag är det mammas dag. Sebastian gjorde en fin bricka med knäckebröd, jos, kokt ägg, kaffe och en röd ros. Sedan väckte vi henne, fast hon var nog redan vaken.

Efter detta gjorde vi oss färdiga och åkte ut till mormor och morfar.
Det var finare väder idag och vi kunde vara ute. Jag gungade en del och gick runt och utforskade. Morfar hade öppet museet idag och då finns det mycket spännande på gården. Det är inte bara motorcyklarna som är intressanta utan också bilarna. De har blänkande saker i hjulen och stora, fina lampor. Saker på hjul verkar vara något som faller mig i smaken.

Mormor planterade trädet hon fick i morsdags-present. Ett plommonträd som förhoppningsvis ska ge mycket god frukt. Mamma hittade en passande dikt som stod i ett kort på trädet…

Människan formas av den jord hon växer i stenig och karg eller varm och generös.
Den kärlek du ger ett barn kommer att knoppa av sig, blomma och ge frukt under lång tid framöver
.” Anne Swärd
Mamma tyckte att den dikten passade så bra.

Till fikat blev det tårta med blåbär och hallon. Jag fick såklart smaka som jag brukar få göra när det är speciella dagar. Maj är en bra månad… många som fyller år och andra dagar som innebär ”nam-nam” i Mios mage.

1 kommentar:

  1. Ett fint plommonträd. Nu får vi hoppas det växer och ger mycket frukt. Om några år kan du plocka plommon från trädet. Mormor tackar!

    SvaraRadera