tisdag 19 mars 2013

Några anti-prick-råd


Natten och kvällen var fruktansvärt jobbig. Jag somnade och sov ca 30 minuter innan jag vaknade och var förtvivlad. Somnade om efter en kvart... och så höll det på. Mamma och pappa försökte få i mig Tavegyl, men om man vägrar att öppna munnen så är det inte så lätt att få i sig någonting alls.

Idag är det lite bättre. Prickarna är inte lika "ilskna" fast det kliar något fruktansvärt fortfarande.
En stund innan maten lyckades mamma lura i mig lite medicin i en korvbit. Efter en stund blev jag trött och somnade gott i min säng (man blir trött av Tavegyl som egentligen är en allergimedicin). Jag fick sova i över 2 timmar innan mamma väckte mig och jag sov jättegott och vaknade med ett leende. Sängen var blöt av svett så det var bara att hysta pyjamas och sängkläder i tvätten och ställa mig i duschen.
Sedan fick jag puder på hela kroppen och en glass efter det. Har faktiskt varit ganska tillfreds resten av dagen. Leker och stojar och besväras inte så mycket längre.
Världens bästa Lotta har varit här och förgyllt vår dag också. Hon muntrar alltid upp samtliga.

Pappa har fixat hem ett spray från Apoteket, A-derma Cytelium som ska hjälpa mot klåda. Det tipset fick mamma av en kompis idag och alla tips och råd tas tacksamt emot.

Här kommer fler tips och kan det hjälpa någon så är ju det bra...
  • Klipp naglarna. Det samlas mycket skräp under dem och river man sönder kopporna kan det bli infekterat.
  • Puder och potatismjöl lindrar klådan samtidigt som det torkar ut. Nu har vi även sprayet.
  • Använd mjuka och tunna kläder. Mamma har haft på mig långärmad och långbenad pyjamas. Kanske hindrar från att riva och klösa lite grann i alla fall. 
  • Byt sängklader och kläder. Minskar risken för bakterier och infekterade sår. 
  • Bad och dusch lindrar klåda samtidigt som man håller det rent.
  • Då man kan få koppor i både mun och hals kan det vara gott med glass. Jag har fått äta mängder med isglassar. På så sätt så har jag även fått i mig mycket vätska.
  • Pyssel är bra. Rita, måla, dega, bygga osv. Allt som förvillar tankarna en stund i alla fall.
  • Febernedsättande om det behövs (ej Iprén läste mamma).

1 kommentar:

  1. Ibland kan det vara bra för andra som blir sjuka att någon varit det först och vet hur man "botar" sjukdomen. Många bra tips.
    Det är tur att dina prickar kommer att försvinna, men du är lite söt i alla fall.

    SvaraRadera